Avbytare: Philip Mattsson, Fredrik Odell, Oliver Espinoza, Carl Odell och René Arancibia.

Carl Mattsson ut - Fredrik Odell in 67 min
Johan Hellström ut - Oliver Espinoza in 69 min
Sebastian Lindahl ut - Carl Odell in 72 min

MATCHKOMMENTARER
Efter två oturliga förluster åkte vi ut till serieledande Tomelilla. Ett Tomelilla som är seriens bästa lag! Vi var nästan piskade att vinna då vi tidigt fick rapporter om Svedalas seger vilket gjorde att vi halkade ner på kvalplats. I den 3:e minuten driver Vasko Mitrovic upp på högerkanten och spelar vidare till Johan Hellström. Johan släpper bollen på djupet till Oliver Oliveros som kommer fri men målvakten räddar Olivers markskott. I den 6:e minuten kommer Tomelilla runt på högerkanten och slår ett inlägg där en forward från nära håll nickar i ribban. Returen går ut och en ny Tomelillaspelare nickar ännu en gång i ribban innan Oliver Wilson kan rensa undan. Riktigt nära där. I den 8:e minuten slår Oliver Wilson en lång inläggsfrispark som målvakten missbedömmer helt och Christian Ahlström i trängt läge blir helt överraskad och chansen rinner ut i sanden. I den 9:e minuten kommer Tomelillas vänsterback upp och bryter in i banan och avlossar ett kanonskott som tar i Johannes Jönssons ribbkryss. 3 ramträffar för Tomelilla efter 9 minuter! I den 10:e minuten tar Vasko Mitrovic sig fram på högerkanten och in i straffområdet där han blir fälld. Domaren väljer dock märkligt nog att fria. I den 20:e minuten gör Johannes Jönsson en kanonräddning när han räddar ett skott från nära håll. I den 25:e minuten tar Tomelilla ledningen när en frispark från 25 meter letar sig in under Johannes Jönsson och i mål. I den 33:e minuten slår Oliver Wilson en fin genomskärare till Sebastian Lindahl på vänsterkanten och Sebastian går mot mål men målvakten lyckas rädda Sebastians skott med en fotparad. I den 35:e minuten kommer Tomelilla fram på högerkanten där spelaren tar bollen med sig med handen. Inlägget slås och Adam Norén blir ordentligt nersprungen vilket ger en Tomelillaforward ett friläge som man sätter högt upp i nättaktet till 2-0. Vi borde fått frispark två gånger om, istället 2-0 i nacken och varning till en protesterande Christian Ahlström. I den 44:e minuten slår Oliver Wilson en inläggsfrispark som touchar en Tomelillaspelare i ryggen och håller så när på att ställa målvakten som räddar till hörna. Oliver Wilson slår hörnan som Vasko Mitrovic från nära håll är nära att nicka i mål. 2-0 i paus. Vi vill ge det en chans och försöka pressa Tomelilla högre upp i andra halvlek och hoppas på utdelning. Andra halvlek hinner knappt börja. I den 48:e minuten kommer Tomelilla in i vårt straffområde till vänster och tåfisar bollen förbi Johannes Jönsson fram till 3-0 och ridå ner. I den 49:e minuten tar Oliver Oliveros sig förbi sista försvararen och skjuter ett bra skott som målvakten på något sätt lyckas få en tåspets på ut till hörna. I den 55:e minuten tillåts en Tomelillaspelare driva upp bollen från egen planhalva och han avlossar ett kanonskott från 20 meter rakt upp i krysset till 4-0. I den 58:e minuten byts en skadad Christian Ahlström ut och in kommer Philip Mattsson. I den 65:e minuten driver Vasko Mitrovic runt till höger och spelare snett bak till Oliver Wilson som skjuter direkt men målvakten räddar. I den 67:e minuten byts Carl Mattsson ut och in kommer Fredrik Odell. I den 69:e minuten byts Johan Hellström ut och in kommer Oliver Espinoza. Efter 72 minuter går Sebastian Lindahl ut och in kommer Carl Odell. I den 81:a minuten kommer Tomelilla fram till vänster och spelar snett bak där man skjuter direkt och Johannes Jönsson är på bollen men lyckas inte få den utanför stolpen utan 5-0 är ett faktum. I den 83:e minuten kontrar Tomelilla blixtsnabbt vilket ger ett friläge där man sätter 6-0. Vi förlorade mot seriens bästa lag men siffrorna borde kanske inte varit så stora. Nu står hoppet till att nästjumbon Skabersjö slår Svedala i sista omgången samtidigt som vi slår FC Trelleborg hemma i sista omgången. I nästa match väntar derbyt mot FC Trelleborg på söndagen den 5:e oktober klockan 13:00 på Smygehamns IP.